Održavanje

UPUTE ZA NJEGU

Zahvaljujemo vam na kupnji proizvoda Salomon®. Uvjereni smo da će vam Salomo- nov® geslo tehničke izvrsnosti, iskustvo u razvijanju proizvoda, odgovornost prema svojim kupcima te detaljno i opsežno testiranje proizvoda zajamčiti savršeno zado- voljstvo.

Premda su Salomonovi® proizvodi proizvedeni od najboljih materijala, za dugotrajno vam nošenje savjetujemo da poštujete upute u privitku za njegu proizvoda.
Opća njega: Preporučujemo svaki put nakon nošenja mekom vlažnom četkom i čistom vodom odstranite svu prljavštinu i blato s potplata cipela. Nikad ne perite ci- pele u perilici rublja. Cipele posušite na sobnoj temperaturi bez pomoći vanjskih izvora topline ili topline sunca.

Kožnati materijali: Da biste spriječili prirodno starenje (pucanje, stvrdnjavanje, smanjenje vodootpornosti) kože i kožom podstavljenih proizvoda, Salomon® preporučuje da sve kožnate proizvode njegujete kremom ili voskom na vodenoj os- novi, npr. Nikwaxom®. Molimo uzmite u obzir da obrada kože može promijeniti njezin prvotni izgled, iako se pritom ne promijene njezine osnovne značajke.

Tekstilni materijali: Da biste produljili trajnost tekstila i tkanina na proizvodu, savjetu- jemo vam da ih redovito čistite na način koji je opisan.
Materijali za ojačavanje: Cipele Salomon su na mjestima koja su podvgnuta visokom stupnju habanja sastavljene od ojačanih materijala. Ti predjeli mogu u vrijeme nošenja promijeniti izgled, što ne utječe na osnovne značajke cipele.

Podstava: Preporučujemo da redovito čistite podstavu cipela da biste spriječili nas- tanak neugodnih mirisa te produžili trajnost proizvoda. Salomon® preporučuje da pri nošenju cipela Salomon® uvijek nosite čarape jer ćete time štititi podstavu cipele i spriječiti nastanak neugodnih mirisa. Ulošci Salomonon® pridonose udobnosti i čistoći proizvoda.

Uloške redovito perite u perilici toplom vodom i po potrebi ih mijenjajte.
Vezice: Vezice se mogu tijekom nošenja oštetiti, zato ih po potrebi zamijenite. Potplati: Podstavljen srednji dio potplata morate držati čistim da biste spriječili razvoj bakterija i prijevremeno starenje proizvoda. 

top